Waarom zijn flamingo's roze
Als ik dat had geweten

Waarom?

Hét antwoord op al je waarom-vragen… dit had je zeker eerder willen weten!

Zoals sommigen van jullie wel weten ben ik SEO consultant. Dit betekent simpel gezegd dat ik bedrijven help om hun website hoger in Google en andere zoekmachines te laten scoren. Een onderdeel van mijn werk is zoekwoordenonderzoek. Hierbij gebruik je verschillende tools om te achterhalen welke termen mensen gebruiken om te zoeken en vervolgens kun je deze gebruiken om beter vindbaar te worden. Nu kan dit soms ook best grappig zijn. Waar zoeken mensen allemaal op? Deze keer heb ik gekeken naar waar mensen naar zoeken in combinatie met het woord “waarom”. Enkele zoektermen die mij opvielen (klik vooral op de link als je maar naar 1 antwoord op zoek bent):

Waarom hebben mannen tepels?

Per maand zijn er maar liefst 700 mensen op zoek naar de reden waarom mannen tepels hebben. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, maar nu ik het zie denk ik…goede vraag, wat is het praktisch nut hiervan? Tepels zijn toch bedoeld om een baby mee te voeden? En hoewel ook niet elke vrouw dit doet (zo was ik er bijvoorbeeld niet zo goed in), zal een man sowieso nooit borstvoeding geven. Ik heb het even voor je uitgezocht! Eigenlijk is het heel erg logisch…helemaal aan het begin van de zwangerschap begint elk kindje hetzelfde. Er is nog geen verschil tussen jongen of meisje. Er ligt wel al vast of het kindje een jongen of meisje is, maar de eerste weken ontwikkelen jongens en meisjes zich hetzelfde. De tepels ontwikkelen zich in die eerste weken al, waardoor jongens ze dus ook hebben. En heel eerlijk, een man zou er toch ook maar raar uitzien zonder die dingen 😉

Waarom zijn bananen krom?

Ok dit is geen grap, er zijn nog steeds 1000 mensen per maand op zoek naar het antwoord op de vraag waarom bananen krom zijn. Misschien ben jij ook wel zo terecht gekomen hier. Bij ons thuis is dit het vaste antwoord als mijn zoontje 10 keer waarom zegt: waarom zijn bananen krom? (En als hij zijn laarzen aan de verkeerde voeten doet: Let op anders krijg je bananenvoeten, maar dat is een ander verhaal. Komt wel vaak voor). Bananen groeien aan de bananenplant. Deze plant heeft een soort cilinder van bladeren in plaats van een stam. Aan de cilinder groeit een bloemknop en 1 zo’n knop kan wel 100 bloemen bevatten, uit elke knop groeit een banaan! Deze groeien wel in trossen maar allemaal dichtbij elkaar. Doordat de trossen zo zwaar zijn buigt de tak met de tros naar beneden. De banaan wil echter naar boven groeien en doet dit dan ook, tegen de zwaartekracht in (zgn negatieve geotropie), hierdoor zijn bananen krom!

Waarom is een kettingzaag uitgevonden?

Wat is dit voor rare vraag? Of ja, niet heel raar, maar het verbaast me dat zoveel mensen op zoek zijn naar de reden waarom de kettingzaag uitgevonden is. Het maakte me nieuwsgierig. En terecht! Het antwoord is echt ranzig. Dacht je dat het gebruik van de kettingzaag op het menselijk lichaam iets was voor horrorfilms? Vroeger was dit werkelijkheid! De kettingzaag is uitgevonden om te assisteren bij bevallingen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Waarom is een kettingzaag uitgevonden?Een kettingzaag bij bevallingen?

Ja je leest het goed. De eerste kettingzaag was een klein handzaagje dat gebruikt werd om in het heupbot van de vrouw te zagen. Als het niet vlotte zeg maar. In de 18e eeuw waren keizersneden nog niet zo populair. Dan de boel maar openzagen als het stagneert! Wat een gruwel, waren mijn 2 keizersneden al een drama, ik denk dat het met een kettingzaag niet veel beter was geweest.

Deze zaag is later doorontwikkeld door de Duitse orthopeed Bernard Heine die klaar was met het doorzagen van botten met een gewone handzaag. Pas later werd de zaag gebruikt voor bomen!

Eet smakelijk!

Waarom is cola zwart?

Dit vond ik een mooie. Er zijn heel veel mensen die zich afvragen: waarom is cola zwart? Maar cola is toch bruin? Ik kon dus nergens een reden vinden waarom cola zwart is. Wel waarom hij bruin is. Cola wordt gekleurd met karamel en karamel is bruin, deze stof geeft cola dus zijn donkere kleur. Nog een weetje hierover: Een jaar of tien geleden werd bekend dat de stof  4-methylimidazool (4-MEI) vrijkomt bij de productie van de karamel die gebruikt wordt in cola. Deze stof zou kankerverwekkend zijn. Ondanks dat bleek dat je hiervoor wel 1000 blikjes cola per dag moest drinken, hebben Coca Cola en Pepsi de hoeveelheid van deze stof sindsdien verlaagd. De cola is nog steeds bruin.

Waarom likt mijn kat mij?

Ok. Mijn kat likt mij ook. Waarom doet ie dat eigenlijk? Ik dacht omdat hij me aardig vindt. Of misschien vindt ie dat ik gewassen moet worden. Of ik smaak lekker. Ik heb het opgezocht en eigenlijk zijn er meerdere redenen waarom mijn kat mij likt, en alle redenen die ik had bedacht kloppen! Ik voel me de nieuwe kattenfluisteraar 😊. Nog een andere reden waar ik aan had kunnen denken is: het territorium afbakenen. Over het algemeen likt je kat je dus met een leuke reden.

Waarom zijn flamingo’s roze?

Deze vraag is niet heel opvallend en bijzonder maar omdat ik het antwoord laatst op een pak hagelslag zag staan kan ik hem snel beantwoorden! Flamingo’s krijgen hun kleur door wat ze eten. En waarom zijn flamingo’s dan roze? Flamingo’s worden grijs-blauw geboren, als ze klein zijn eten ze vooral algen en wieren en deze bevatten de kleurstof carotenoïde. Later eten ze graag garnaaltjes, maar deze garnaaltjes eten dezelfde algen en wieren. Door de plantjes en de roze garnaaltjes krijgen de flamingo’s hun prachtige roze kleur! Als je ze ander voedsel zou geven zouden flamingo’s dus een andere kleur hebben, dit is gebeurd met flamingo’s die in dierentuinen leefden.

Waarom zijn pijnboompitten zo duur?

Vond ik ook echt een goede vraag. Ik vind pijnboompitten namelijk ook duur. Maar wel lekker. Laatst zat ik wel bij de huisartsenpost omdat ik al dagen hoestte en er opeens een pijnboompit uit mijn keel vloog. Aangezien ik deze 5 dagen eerder gegeten had vond ik dat best spannend. Sindsdien vind ik pijnboompitten wel een beetje eng. En ik tel ze nu. Dit komt doordat de dienstdoende arts aan mij vroeg hoeveel pijnboompitten ik gegeten had. 5 dagen eerder. Wie weet überhaupt hoeveel pijnboompitten hij of zij eet? Per hap? Per maaltijd? Maar ok…hij is er dus uit, ik heb geen longontsteking gekregen. Ik leef nog. Terug naar de vraag waarom pijnboompitten duur zijn. Dit heeft 2 oorzaken.

  • De pijnboompit is het zaad van de dennenboom. Deze zaden groeien tussen de schubben van dennenappels. Ze moeten daar dus uit verwijderd worden én gepeld worden. Heel erg arbeidsintensief dus!
  • Dennenbomen groeien langzaam. Voordat een dennenboom pijnboompitten kan produceren is er al heel wat arbeid en voeding verbruikt.

En daarom zijn pijnboompitten duur.Tijd om er een eind aan te gaan breien. Mochten jullie het leuk vinden kan ik nog wel eens zo’n rondje met weetjes doen 😉.

Oh ja toch nog 1. Ik denk dat hij wellicht al achterhaald is, maar wat echt heéééél erg vaak gezocht is op allerlei manieren:

Waarom heeft Anouk kort haar?

De volgende zoektermen kwam ik tegen:

Waarom heeft Anouk kort haar

Waarom Anouk haar eraf

Waarom Anouk kort haar

Waarom is Anouk kaal

Waarom heeft Anouk haar haar eraf

Waarom heeft Anouk haar haar geknipt

In totaal zo’n 2500-3000 zoekopdrachten per maand! Dan waren er ook nog mensen die dachten dat Anouk een ziekte had en daarom kaal is. Deze zoektermen heb ik niet opgeschreven. Ik zal jullie voor eens en voor altijd verlossen: Anouk heeft een PPD allergie. Ze is allergisch voor de stof PPD en deze zit ook in haarverf. In haar verf. Ze voelde zich zo beroerd dat ze haar haar eraf moest. De tondeuse erover dus!

Zo, toch ik ben toch blij dat ik al deze dingen nu weet, jij ook? Heb je zelf nog een leuk weetje? Laat het me weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.