Corona verjaardag
Tips,  Persoonlijk

En weer een Corona verjaardag


Het vieren van een “Corona verjaardag” – met tips voor volwassenen

Net als iedereen ben ik inmiddels wel een beetje klaar met Corona. Na 2 jaar braaf aan de regels houden, vaccineren en testen was het afgelopen week dan eindelijk raak bij ons thuis. Er was geen ontkomen meer aan, bijna de hele klas van mijn zoontje was besmet, net als zijn voetbalelftal. Het was dan ook wachten tot wij aan de beurt waren. En ja, daar was hij dan opeens, de zo gevreesde positieve test. Ik heb in mijn leven heel wat zwangerschapstesten gedaan en ik ben dan ook zo gefocust op het tweede streepje dat er toch even een scheut van blijdschap door me heen ging toen ik hem zag. Maar nee, dit betekent toch echt iets anders. Gelukkig zijn we niet heel erg ziek geworden en de jongens vonden het wel gezellig zo’n weekje thuis. Helaas viel er net wel een verjaardag in deze quarantaine periode.


Mag ik een verjaardag vieren?

De afgelopen jaren zijn we met zijn allen creatiever geworden om, ondanks Corona, toch een verjaardag te kunnen vieren. Normaal gesproken vinden wij onze eigen verjaardagen niet zo belangrijk, maar wij werden allebei 40 tijdens Corona. We hadden eigenlijk gepland om dan een keer een groot feest te geven, maar we zijn nu op zoek naar een andere reden voor een feest aangezien ik inmiddels al bijna 42 word, mijn vriend net 41 is geworden én Corona nog altijd de waan van de dag bepaalt. De afgelopen verjaardagen moesten ingetogen en Coronaproof gevierd worden, laten we hopen dat het snel voorbij is!

Kinderverjaardagen

Ook onze kinderen zijn inmiddels al 2 keer jarig geweest tijdens Corona. Ik ben al niet zo creatief met verjaardagen en in deze Coronatijd wordt het me wel heel moeilijk gemaakt 😉. Gelukkig hebben de kinderen er niet zoveel last van gehad. In 2020 werd Pim 3 dus die had het nog niet zo door en toen hij 4 werd mochten zijn beste vrienden met zijn 4en komen spelen, een groot feest! Tijdens Ferre’s verjaardag zijn we met zijn vriendjes en vriendinnetje naar een grote speeltuin gegaan en dit was hartstikke leuk. Toch zou het wel weer eens leuk zijn om weer eens vrienden en familie bij elkaar te mogen ontvangen en de jarige het middelpunt van de belangstelling te laten zijn, als kind is het toch een van de mooiste dagen van het jaar. Hopelijk kunnen we er dit jaar iets meer van maken.Coronaverjaardagstips voor volwassenen

Voor volwassenen die toch iets leuks willen doen met hun verjaardag tijdens Corona, of die iemand willen verrassen, heb ik een paar tips, zo hebben wij de verjaardagen gevierd:

Coronaproof verjaardag vieren, de “surprise-party”

Mijn 40e verjaardag. 26 mei 2020. Maximaal aantal bezoekers: 4. Aantal overschreden met: 2

Het weekend voor mijn verjaardag werden we door de buren uitgenodigd voor een borreltje. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik hier altijd voor in ben. Na het eerste glas wijn ging hun bel en werd er gezegd dat het voor mij was. Ik liep naar de deur en daar stonden ze: 6 goede vriendinnen die ik inmiddels maanden niet gezien had! Wat een feest! We liepen naar huis en daar hadden ze de boel versierd én er stonden tentjes in de tuin. Dit betekende dat ze bleven slapen! Hierdoor liet ik even een traantje, want niet alleen kwamen ze even borrelen, ze bleven de hele avond! Mijn vriend maakte lekker buikspek op de BBQ (ok het was pas rond middernacht klaar, maar we hebben genoten) en we hebben heerlijk geborreld en bijgekletst, echt een topavond!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Corona verjaardag 40Tweede verrassing – Filmpjes van vrienden en familie

Op mijn verjaardag zelf kreeg ik weer een verrassing! Elk uur kreeg ik een videocompilatie van een groep mensen die belangrijk voor me zijn. Er was een groep familie, vriendinnen, collega’s, dames van de pufclub, buurtgenoten en meer. Echt heel leuk in elkaar gezet en op die manier voel je je toch echt even in het zonnetje gezet! Als klap op de vuurpijl werd er tijdens het laatste filmpje aangebeld en daar stond de buurvrouw, met een bakfiets vol kaartjes en cadeautjes met lieve persoonlijk boodschappen, helemaal geweldig!De volgende verjaardag in Coronatijd – de drive thru

De 40e verjaardag van mijn vriend. 6 februari 2021. Maximum aantal bezoekers: 1. Aantal bezoekers overschreden met: 1. Of 40? Extraatje: avondklok

Tja, wat moet je doen als er 1 persoon op bezoek mag komen? Video’s had ik al gekregen dus dat was niet meer origineel. Je gaat dan kijken naar wat er buiten mogelijk is. Maar ja, het was ijskoud en ook buiten was er een maximale groepsgrootte van 2. Het werd een drive thru verjaardag. Dus, er kwam een party tent, een vuurkorf, een tafel en veel drank. Ieder half uur kwam er 1 bezoeker, of 1 stel. Het idee was dat iedereen in zijn eigen auto bleef zitten, maar bij de eerste ging dit al mis waardoor het een gezellig partijtje in de tent werd (met maximaal 4 mensen, inclusief wijzelf). Ieder half uur kwamen er weer nieuwe mensen vanuit alle uithoeken van het land. Er zijn mensen die 3 uur in de auto hebben gezeten voor 1 borrel met de jarige. Echte vrienden! Volgens mij zijn er zo’n 40 mensen geweest waarbij de laatsten nog even bleven hangen om het maximale eruit te halen voordat ze zich naar huis moesten snellen ivm de avondklok. Toen we weer binnenkwamen zaten er gelukkig nog 2 goede vrienden te wachten en konden we met zijn allen aan het diner. Daar hebben we niet meer veel van geproefd ivm de hoeveelheden alcohol (we stonden al een tijdje buiten…), maar gezellig was het wel! Oh ja en the Bastard als cadeau werd natuurlijk ook ontzettend gewaardeerd en daar hebben we nu alweer een jaar plezier van.


Tekst gaat verder onder de afbeelding

verjaardag vieren tijdens corona

Quarantaine verjaardag – borrelen met mede Corona-gevallen

De verjaardagen tussendoor gingen hun gangetje en toen was het 6 februari 2022. Maximum aantal bezoekers: 0, want we hadden Corona.

Het was al niet echt de bedoeling om het groots aan te pakken, maar bijvoorbeeld een bezoekje van de familie was toch leuk geweest. Helaas, een verjaardag in quarantaine. Gelukkig had ik de cadeautjes op tijd besteld. Normaal bestel ik een Hema taart (ok, ik ben Limburgse maar geef niet zoveel om vlaai en taart), maar die moet je gaan afhalen en dat mag niet met een positieve test. Ik vond de webshop Gefelicitaart waar ik taart kon bestellen die de volgende dag geleverd werd, heel fijn om toch iets feestelijks in huis te hebben. Ik heb wat slingers opgehangen en dat was het dan eigenlijk. Gelukkig had ik nog 1 idee. De buren van een paar deuren verderop waren ook besmet. Dus ja, wat is dan eigenlijk het probleem? Gelukkig waren zij ook in voor een borrel en zo hebben we ook deze verjaardag niet in totale eenzaamheid hoeven te vieren. Dus verjaardagstip als je besmet bent met Corona: nodig je besmette buren (of iemand anders die besmet is) uit 😉.

Hopelijk kunnen we volgend jaar dan weer met zijn allen normaal doen en een écht feestje vieren! Maar voor het geval dat…heb jij nog leuke tips of verhalen? Deel ze hieronder!Dit bericht bevat affiliate links

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.